The Vindhu Times

Amsterdam, Kaart

Zo, ik ben weer in Nederland. Tussen twee dikke dames in gevlogen van Mumbai naar London. Weinig geslapen, maar wel wat nieuwere films gezien. Kung Fu Panda is leuk, You Don't Miss With The Zohan flauw (humus!). Op Heathrow bleek de anti-terrorisme paranoia weer verder te zijn doorgeslagen en moest ik mijn gesealde fles vodka alsnog inchecken.

Mumbai, Kaart

Net twee dagen met de Herman Brood onder de toeristengidsen door Mumbai gesjeesd. Langs de bekende toeristische trekpleisters, maar ook de obscuurdere zaken zoals een buffelboerderij in het midden van de stad en de sloppenwijken van Mumbai. En natuurlijk veel cafes, want de gids had regelmatig een bierpauze nodig.

Bangalore, Kaart

Haha, heerlijk. Krijg net na een autorickshaw ritje van de bestuurder een dikke middelvinger en een onverstaanbare Engelse krachtterm naar me toegeslingerd, omdat ik het niet eens was met zijn 'de prijs op de meter + tien roepie'-verhaal.

Opzich had ik dit wel gehoord toen ik instapte en opzich had hij dus gelijk toen hij het niet eerlijk van me vond dat ik het er niet mee eens was toen we op de plaats van bestemming aankwamen, maar dat maakt het nog steeds onzinnig.

Kochi, Kaart

Ontbijten met gebakken banaan of vers fruit (ananas, watermeloen), lunchen met chappati's, cocoschutney en gebakken kip en 's avonds wat tiger prawns of een kreeftje wegschuiven. Tussendoor wat hangen op een boot in de backwaters van Alleppey, halverwege straight uit een vers uit de boom gehakte kokosnoot drinken. Hangen op palmbomenstrandjes. Kerala is een mooi gebied.

Madurai, Kaart

Als er een ding is wat je zou moeten bezoeken om een goede indruk van India te krijgen is het wel een tempel. Niet alleen een plek voor religeuze toewijding, maar een heel sociaal gebeuren.

Tiruchirappalli, Kaart

Vandaag eenenzestig jaar geleden sprak Pandit Jawaharlal Nehru legendarische woorden en was India (samen met Pakistan) onafhankelijk, vrij van de Britse Raj. Hier in Trichy wordt dat niet zo uitgebreid gevierd. De meeste mensen lopen rond met een India-vlag op hun kleding, maar geen Koninginnedagtaferelen. In plaats daarvan brengen de mensen hier op hun vrije dag een bezoekje aan een tempel en daar zijn er nogal wat van hier.

Chennai, Kaart

Hoewel bergen natuurlijk altijd mooi blijven, na 4 maanden in de Himalaya gespendeerd te hebben is het erg groot feest om weer eens zeelucht te ruiken. Tegelijkertijd maakt de zeelucht de temperatuur hier ook wat dragelijker, want het is zo'n 37 graden.

Alle berichten