The Vindhu Times

Amsterdam, 03/09/2008 Kaart

Zo, ik ben weer in Nederland. Tussen twee dikke dames in gevlogen van Mumbai naar London. Weinig geslapen, maar wel wat nieuwere films gezien. Kung Fu Panda is leuk, You Don't Miss With The Zohan flauw (humus!). Op Heathrow bleek de anti-terrorisme paranoia weer verder te zijn doorgeslagen en moest ik mijn gesealde fles vodka alsnog inchecken.

De taxi-rit van Mumbai naar het vliegveld bevestigde dat Mumbai een enorm grote gave stad is, waar ik inderdaad de helft nog niet van gezien heb. Thuis zijn is ook weer wennen. Vanuit de lucht ziet het keurige aangeharkte Nederland er vreemd uit. Koeien staan in de wei, alles is groen. De bekende geel-blauwe trein snijdt door het landschap. Snelwegen zien er verlaten uit.

Het ontvangstcomit� wacht me op met bruine broodjes en chocomel. De busrit naar Amstelveen is vreemd. De bus is steriel en er klinkt geen muziek. De moter van de bus is nauwelijks te horen en je trilt ook niet uit je stoel door gaten in het wegdek. Nooit hoeft de bus uit te wijken voor een overstekende koe, nooit klinkt er eindeloos getoeter.

Het weer is koud. Aankomen in Amstelveen is een klap in je gezicht na Mumbai, maar ook wel weer fijn. De komende tijd maar weer de draad van het dagelijks leven oppakken (en alle 24 boeken die ik nog even heb aangeschaft snel uitlezen voor ik er geen tijd meer voor heb).

In een reis van zes en een halve maand is het moeilijk te zeggen 'hoe het was'. Daarom ter afsluiting een lijstje, want lijstjes zijn leuk.

  • Mooiste ervaring: Mero Niwas
  • Mooiste tocht: Langtang Trek
  • Gekste stad: Tokyo
  • Leuk, maar nooit meer: Tijdens de monsoon in de bus naar Dunche
  • Vreemd: Koeien op de weg
  • Irritantse stad: Delhi
  • Uitgaansontdekking: Karaoke
  • Kriebels in de buik: Ontknoping eredivisie live streamen via radio1.nl
  • Gelukkig hebben we dat niet in Nederland: de vleesmarkt van Mumbai
  • Waarom hebben we dat niet in Nederland?: Chai wallahs
  • Hoogtepunt: 4984m
  • Beste ontbijt: Sushi, Tjukiji Vismarkt
  • Lastig: Tamilfilms inspreken

Reacties

Rob op 04/09/2008 om 10:03

Blij dat je er weer bent.

Mylou O. op 05/09/2008 om 15:19

op naar Londen! :-)

wiet op 15/09/2008 om 10:47

hoi vincent welkom thuis in Nederland pasop je zelf en geniet heerlijk na van het afgelopen half jaar ik heb genoten van je reis verslag ps doe de groetjes aan je ouders

patrick op 23/10/2008 om 08:42

En nu solliciteren bij de ABNAMRO...

bert hagen op 23/10/2008 om 08:44

jeetje wat gaat de tijd snel. Ik had even niets te doen en ik dacht kom laat ik eens je website bezoeken. En daar lees ik dat je al sinds september terug bent. Nou welkom terug. Lekker saai zeker om hier weer te zijn. Alles volgens de regels. Je zal nu wel meeteen ook reactie krijgen van Patrick en Marleen. Die vroegen meteen de link toen ik hun jouw foto liet zien met baard

Marleen op 23/10/2008 om 08:53

Ja dan kan ik natuurlijk niet achterblijven, ik was lekker even in je foto's aan het bladeren terwijl de 'mannen' :) gelijk al een reactie plaatsen op je verhaal. Wat een immens mooie omgeving + foto's en ook zulke aparte dingen die je dan ook meemaakt als bijvoorbeeld die vleesmarkt, waanzin bijna (maar zo vernam ik op de Dominicaanse van de zomer, waar ze ook vlees vers verkopen zeg maar, dat dit juist een teken is dat het niet al oud is, maar echt vers van de slacht. Als het uit de koelkast komt, weet je niet hoe lang het er al heeft gelegen of wat er mee is gebeurd, op straat heb je vers en eerste keus). groetjes (moeten we binnenkort maar weer eens borrelen :))

Reageren op dit bericht is helaas niet (meer) mogelijk