The Vindhu Times

Bangalore, 27/08/2008 Kaart

Haha, heerlijk. Krijg net na een autorickshaw ritje van de bestuurder een dikke middelvinger en een onverstaanbare Engelse krachtterm naar me toegeslingerd, omdat ik het niet eens was met zijn 'de prijs op de meter + tien roepie'-verhaal.

Opzich had ik dit wel gehoord toen ik instapte en opzich had hij dus gelijk toen hij het niet eerlijk van me vond dat ik het er niet mee eens was toen we op de plaats van bestemming aankwamen, maar dat maakt het nog steeds onzinnig.

En uiteindelijk kreeg ik ook mijn tien roepie extra wisselgeld terug, samen met de bovengenoemde krachttermen. Heerlijk, na al he eeuwige gezeik met autorickshaws. Nu heb ik er eens eentje genaaid.

Het is nu ook wel duidelijk dat ik een echt stadskind ben. Kokosnoten in Kerala, de Annapurna's, natuur in Bhutan, Nepal en India: het is allemaal erg fraai, maar Tokyo, Kolkata en nu dus Bangalore bewijzen dat ik me toch het meest thuis voel in een drukke stad.

Bangalore is 'het centrum van de platte wereld' volgens Thomas Friedman. Dit wil zoveel zeggen als dat het de IT-hoofdstad van de wereld is. En dat komt met een hoop welvaart. Ik heb dus veel cultuur gesnoven in de winkelstraten en -centra hier. In een enorme bios naar The Dark Knight geweest, paars-goude Nike Air Stabs gekocht in de uitverkoop en om de innerlijke nerd in mij te bevredigen een uitstapje gemaakt naar het technologiemuseum. Een soort NINT (sorry, NeMo), maar dan Indiaans. Oftewel, sommige knopjes doen het niet. Maar verder wel heel leerzaam met nuttige dingen als 'hoe werkt een ritssluiting' en een echte stoommachine.

Reacties

Rob op 27/08/2008 om 15:26

En ... mocht je die dikke middelvinger ook houden?

R. op 28/08/2008 om 06:44

Power to the people....

Reageren op dit bericht is helaas niet (meer) mogelijk