The Vindhu Times

Mumbai, 01/09/2008 Kaart

Net twee dagen met de Herman Brood onder de toeristengidsen door Mumbai gesjeesd. Langs de bekende toeristische trekpleisters, maar ook de obscuurdere zaken zoals een buffelboerderij in het midden van de stad en de sloppenwijken van Mumbai. En natuurlijk veel cafes, want de gids had regelmatig een bierpauze nodig.

Vanuit Bangalore even paniek, want ik had mijn trein naar Hampi gemist. Trein en Hampi maar gelaten voor wat het was en alternatief vervoer geregeld in de vorm van de sleeperbus. Een zover ik weet in Europa onbekend fenomeen, maar in India redelijk standaard (had er rond Delhi ook al mee gereisd). Een paar uurtjes Goa (Margao) en ervaring met een nieuw vervoermiddel: de motortaxi. Vanaf daar de Konkan Railway naar Mumbai. Geweldige tocht, zeker bij zonsondergang, al zijn de foto's mooier dan de realiteit.

Heel vroeg in de morgen aankomen in Mumbai op zondag heeft een groot voordeel: er is niemand op straat. Om 6:45 met een vers kopje chai bij de Gateway of India de Indische Oceaan overkijkend in totale stilte is fantastisch.

Daarna dus twee dagen gekte via taxi's, auto's, bussen en treinen en kroegen door alles wat Mumbai te bieden heeft. Af en toe een klein opstootje met een taxichauffeur of medebarbezoeker die niet gaat voor de politiek incorrecte verhalen van mijn gids, maar verder twee mooie dagen. Mumbai is toch wel de grootste en mooiste stad in India. De oude Engelse gebouwen staan fier overeind, de wegen zijn lekker groot en er is genoeg Indiase invloed in de masala om het authentiek te houden.

Morgen de laatste stappen op Chowpatty Beach, de laatste pani puri's, kulfi's, chapati's en meer van die rommel. Dan is het weer tijd voor bruine boterhammen met komijnenkaas. Ik kan ze al bijna ruiken...

Reacties

Mylou O. op 01/09/2008 om 22:06

Ik hoop dat je je baard houdt tot ieder geval nĂ¡ Londen, aangezien baarden momenteel fashionable zijn.

fia op 02/09/2008 om 20:09

hoi vincent,gefeliciteerd met de verjaardag van je vader. het zit er bijna op voor je,kom goed naar huis en een goeie reis!! groetjes fia

Reageren op dit bericht is helaas niet (meer) mogelijk