The Vindhu Times

Chennai, 07/08/2008 Kaart

Hoewel bergen natuurlijk altijd mooi blijven, na 4 maanden in de Himalaya gespendeerd te hebben is het erg groot feest om weer eens zeelucht te ruiken. Tegelijkertijd maakt de zeelucht de temperatuur hier ook wat dragelijker, want het is zo'n 37 graden.

Zuid-India is inderdaad anders dan Noord-India. De mensen zijn relaxter en als er een gesprekje met je wordt aangeknoopt draait het niet uiteindelijk altijd om geld. Alleen de autorickshaw dudes zijn soms een beetje volhardend om je hun karretje in te lullen.

In een sterk voorbeeld van hobbydeformatie ben ik begonnen met het bezoeken van roeiclubs hier. In Kolkata liep ik toevallig tegen de lokale club op (Calcutta Rowing Club, de oudste van India), waar de mensen erg vriendelijk waren en waar ik zelfs een stukje had mogen roeien als ik niet mijn vlucht naar Chennai had moeten halen. Vandaag de Madras Boat Club wat er een stuk indrukwekkender uitzag, maar minder vriendelijke mensen had. Bij beide clubs zagen de boten er niet altijd even goed uit, al hadden ze in Kolkata wel indrukwekkend veel overnaedsch materiaal (en Concept2 riemen!).

's Avonds zat ik nog even aan het strand en toen ik terug naar m'n hotel liep kwam ik langs de favella's van Chennai. Geeft een hele andere betekenis aan het woord strandtent. Niet zo veel verderop zitten de well-to-do Indians aan frappuchino's in een of ander groot winkelcentrum (waar ik me natuurlijk ook wel ees bijvoeg, al is het maar ter onderzoek). Het is hier niet alleen maar ellende.

Chennai zelf is verder niet heel bijzonder, dus daarom ga ik morgen maar naar een beter strand, Mamallapuram.

Reacties

Rob op 08/08/2008 om 16:24

Heb daarvan heel fijne plaatjes gezien op Google Earth. Zandvoort is er niets bij. Doe je wel je zwembandjes om?

Marga Oord op 08/08/2008 om 22:22

Lekker dat strand toch. Waren van de week in Zandvoort en dat had toch ook wel weer iets. Geniet er nog maar even van. Hier begint de school a.s. maandag alweer. Iedereen op school wil alles van me horen. Toch wel gaaf om daar geweest te zijn.

fia op 12/08/2008 om 15:39

hoi vincent,het is elke keer leuk om foto's te kijken met je verhaal,er komt geen eind aan lijkt wel.maar nog een paar weken en het is echt voorbij,met een enorme ervaring rijker. dat pakt niemand je af hoor. gr. fia

Reageren op dit bericht is helaas niet (meer) mogelijk