The Vindhu Times

McLeod-Ganj, 05/03/2008 Kaart

Delhi blijkt toch niet mijn favoriete plek in India te zijn, maar gelukkig gaan er een hoop bussen vandaan naar andere plaatsen. Oorspronkelijk wilde ik richting het noorden, naar Punjab en Himachal Pradesh, maar er is een kleine omweg via Rajastan bijgekomen.

Omdat het over een paar weken al te warm is in Rajastan besloten we er toch maar heen gegaan. Judith, mijn Nepal medereiziger had daar al een hoop gezien, maar Pushkar gelukkig nog niet. De hobbeldebobbel nachtbus bracht ons naar dit plaatsje gelegen om een meer waar een hele reeks belangrijke Hindoestaanse dingen zijn gebeurd, waaronder de as van Mahatma Gandhi die hier is uitgestrooid. De sfeer is erg relaxt en het weer geweldig. 's Ochtends ben ik in mijn eentje een tempel op een berg gaan bezoeken, om de zonsopkomst te zien maar bij aankomst boven kreeg ik opeens een hond achter me aan.

Aangezien ik geen zin had om te kijken of dit beest bijtgraag of speelgraag was ging ik maar als een gek naar beneden. Op de weg naar beneden kwam ik nog wat andere bergbeklimmers tegen, maar die durfden het aan deze hond te trotseren. Uiteindelijk ook maar weer met hun meegegaan, in de hoop dat het beest na zonsopkomst wat vriendelijker bleek. En ja, bij aankomst boven bleek mijn aanvaller erg vriendelijk.

Zonsopkomst was erg gaaf en we hebben nog een tijdje boven aan de berg gezeten. Daarna ontbeten en door het dorpje heengelopen, naar een bushalte waar ook een hele markt was. Hier heb ik samen met Ram in zijn winkeltje chapati's gemaakt en gegeten. Dat blijkt toch nog best lastig.

Helaas moesten we om naar het Noorden te gaan weer via Delhi, dus maar zo snel mogelijk weer een bus gebracht en deze hobbeldebobbel sleeper bracht ons hoog de bergen in, het uiterste puntje van de voet van de Indiase Hymalaya. Hier is een hele Tibetaanse enclave, gevlucht uit Tibet na de inval van China in de jaren vijftig. Ook Zijne Heiligheid de Dalai Lama woont hier in ballingschap, misschien zien we die nog.

Reacties

Marga Oord op 05/03/2008 om 09:11

Hoi Vincent, First! Toch niet gebeten he door die hond? Erg interessant weer je ondernemingen. Pas je je kaartje nog even aan, want je bent daar nog steeds in Japan. In middels zijn we spullen aan het verzamelen voor de school in Kathmandu.groeten Marga

wiet op 05/03/2008 om 11:33

hoi vincent zit hier met mijn kleinzoon 31/2 jaar jou verslag te lezen ik heb het gevoel dat je niet graag naar Amsterdam terug wilt want daar is het heel anders kan aan je verslag lezen dat het geweldig vindt nou ik de denk dat je niet de enigste bent want in Amstelveen stralen wat koppies dat weet ik zeker geniet maar heel fijn door en pas wel op jezelf je hebt nog een week vakantie en dan weer aan het werk wat ook een grote uitdaging is ik blijf het lezen en ik beloof je een ding als je weer in Holland bent kom ik je hand gevenen praten even met elkaar groetjes van Wiet en Aron

Mylou O op 05/03/2008 om 21:32

Mama doet wel stoer nu ze eerste was. Honden zijn stom, katten keuker, zijn er katten in India?

Rob op 06/03/2008 om 00:39

Na Rollator (push-kar) nu de Himalaya! Ik geniet van je verhalen. Leuk, dat je met Judith op stap bent geweest. Schrik niet als je in Nepal aankomt. Er liggen/komen dan verschillende enveloppen met gevraagde zooi. Zo zijn wij ook lekker bezig. MEO beweert dat katten keuker zijn. Eet smakelijk.

Marga Oord op 09/03/2008 om 14:53

Hoi Vincent, De laatste dagen echte vakantie voor jou zijn bijna om. we zijn al druk bezig met dingen op te sturen (zie mail rob) Mijn collega's vragen regelmatig hoe het met je gaat. Vooral Immeke is een trouwe bezoekster van je site en vindt je verhalen erg leuk. groetjes Marga

matthijs (leerling meester rob) op 10/03/2008 om 08:09

who wat een reis!!! dat heb ik mezelf nog niet zien doen. de himalaya lijkt me vet cool. nog veel plezier met je reis!!! groetjes matthijs (leerling meester rob)

Reageren op dit bericht is helaas niet (meer) mogelijk