The Vindhu Times

Tansen, 15/07/2008 Kaart

In twee weken heb ik mijn ouders (en Roddy) nu een deel van 'mijn Nepal' laten zien: Kathmandu, Bahrabise en via Dhading naar Pokhara. Over twee dagen vertrek ik met Roddy naar Bhutan, maar ik had het 'hangen en chillen' wel weer even gezien en ben ik, geinspireerd door Maarten-Jan's pizzabrommer, met de motor naar Tansen (Palpa) gereden.

Tweede keren zijn altijd wennen, en kunnen soms zelfs een goede eerste keer doen vergeten. Eet dus nooit voor de tweede keer een Chateaubriand in Pokhara. Ook de Yamaha Gladiator die ik heb gehuurd lijkt niet erg op de Hero Honda die ik eerder een maand onder mijn kont had. Lossige koppeling, vaag schakelen en een los slangetje onder de kettingkast. En daarmee 120km naar Tansen rijden?

Gelukkig stellen de motor en de Siddartha Highway niet teleur. Door de heuvels, langs rivieren die tientallen meters onder je stromen en op het eind een enorme vlakte beneden aan de heuvel. Een adelaar met spanwijdte van twee meter zweeft over het dal. Regen is lekker warm en de mensen onderweg weer erg aardig, al moet ik een jongen teleurstellen dat hij niet mijn Ray-Ban mag hebben, zelfs niet in ruil voor zijn zwarte petje. In de tussentijd waren mijn ouders en Roddy in Pokhara de lokale bloedzuigers aan het voeren.

Tansen zelf ligt er ook mooi bij. Een Newari stad, dus alle tempels hebben weer 'mildly erotic woodcarvings' (Sex! roept een local enthousiast als ik gepuzzeld naar een half vergaan houtsnijwerk sta te staren). En ook twee dagen 'banda'. Gelukkig zijn banda's relatief en blijkt alles half-open te zijn, zolang de demonstrerende meute maar niet in de buurt is.

De volgende dag op de spaarstand teruggereden want er is natuurlijk weer nergens benzine te krijgen. Als het 'Pokhara 10km' gepasseerd wordt mag mijn John Abraham (gay, I know) zijn Yamaha Throttle Positioning Sensor en meer 'the power of black' tonen. Weg spaarstand en vol naar beneden crossen, in de volle zon. Met zes liter 240km overbruggen, zuiniger dan ik dacht. Morgen lekker suffen in de bus op de Privthi Highway en dan richting Bhutan!

Reacties

marga oord op 16/07/2008 om 16:34

Wat gaaf weer! We waren blij je weer heelhuids terug te zien en hebben heerlijk onze laatste maaltijd gebruikt in Pokhara. Nog veel plezier in Buthan Marga en Rob

Reageren op dit bericht is helaas niet (meer) mogelijk