The Vindhu Times

Kathmandu, 01/05/2008 Kaart

De boeken zijn gearriveerd, het schema is gemaakt, er zijn docenten en leerlingen: niets lijkt het lesgeven meer in de weg te staan. De eerste dagen echt werken op school zitten er dan ook op. Erg leuke ervaring, vooral de verschillen tussen de twee scholen.

Op de boarding school zitten de kinderen in kleine klassen, zijn ze gewend aan vrijwilligers en spreken ze redelijk Engels. Op de government school zijn er klassen van veertig tot vijftig leerlingen, zijn we de eerste echte lesgevende vrijwilligers en is het niveauverschil tussen de kinderen nogal groot. Toch is hier wel goed te werken, ook omdat de leraren erg aardig zijn en goed Engels spreken (dat geldt trouwens ook voor de boarding school).

Omdat vandaag een vrije dag is in Nepal (Dag van de Arbeid) wisten Klaas en ik dat mooi te combineren met een uitstapje naar Kathmandu ter ere van onze Koningin. Het Nederlands consulaat in Nepal organiseerde een feest en wij waren als vrijwilligers ook uitgenodigd.

Met de bus vertrokken we allemaal in het oranje naar het Summit Hotel in Patan. Hier werden we begroet door de consul en de Nederlandse ambassadeur in India. Daarna door naar de Nederlandse hapjes en drankjes. Oftewel bier, bitterballen, oude kaas en haring. Even genieten, vooral van de oude kaas. En daar sta je dan onder een lekkende partytent in Nepal, in een mengeling van hotemetoten en idioten, van ambassadepersoneel en professoren tot vrijwilligers en andere 'vrienden van Nederland'.

's Avonds werd het feest nog even doorgezet in Thamel, in de De La Soul, de semi-Nederlandse hangout. Hier kwamen de Nederlandse klassiekers, de bitterballen (echte!) en de oranjebittertjes ook nog even voorbij en op het moment van schrijven (9:30) hoor ik nog steeds muziek uit die tent komen en zitten er wat verdwaasde figuren met een oranje muts op het balkon.

Vanmiddag gaan Klaas en ik weer terug naar Bahrabise, waar we bij Mero Niwas het hele feest met de kinderen nog even over gaan doen, al zal het bier dan wel vervangen worden door water en de bitterballen door dropveters.

Reacties

Fia op 03/05/2008 om 15:44

Ikke,wat leuk om daar ook feest te vieren in het orange! met alle hollandse hapjes erbij. Je hebt het goed naar je zin dus,houwe zo en geniet ervan. gr.fia

Mylou O op 03/05/2008 om 17:13

Hahaha heerlijk die nederlandse dingen, ik moet toegeven dat ik dat ook al wel mis. Na 3 dagen... L.A. is super tof!!!!!

Texelse Mar en Rob op 06/05/2008 om 16:59

Mooi man. Helaas is onze Hotspot meer een Icefield. Contact dus minimaal. Ga lekker door met genieten. Al eens op de fiets naar Kathmandu geweest?

Reageren op dit bericht is helaas niet (meer) mogelijk