The Vindhu Times

Kathmandu, 14/04/2008 Kaart

Na de sereniteit van de ABC trek en de relaxte atmosfeer in Pokhara was het weer tijd voor de chaos van Kathmandu.

Morgen vertrekken Klaas en ik naar Barhabise en dus was het tijd om nog even wat inkopen te doen. Niet in Thamel, want daar betaal je overal de volle mep. Daarom lopen we via Jathya en de markt op Indra Chowk langs de stalletjes vol met kruiden, groente, fruit en natuurlijk de overal uitgestalde lappen vlees: kippen, geitenkoppen en ander smakelijks.

Eerste stop is de Chinese Mall, waar je alles wat je kan bedenken kunt kopen voor prijzen die je niet had durven dromen. Elektronica, huishoudelijke artikelen, speelgoed maar vooral cd's, dvd's en software voor zeer schappelijke prijzen. En als je afgepeigerd bent van het beklimmen van alle trappen kan je beneden bij Nepal Dairy een ijsje eten of een bruin broodje yak-kaas (net geen Old-Amsterdam, maar toch).

Daarna richting New Road, de winkelstraat van Kathmandu tussen Ratna Park en Durbar Square. Hier lopen de hippe Nepali's hun roepies uit te geven aan Philips lcd-schermen, digitale camera's en rayban zonnebrillen. Daarnaast zitten er op deze en de omringende straten allerlei kledingzaken en restaurants waardoor je een goed beeld krijgt van de laatste mode in Kathmandu die verrassend hip is. Sommige mensen zouden perfect in Amsterdam blenden.

Zelf heb ik een overhemd en een broek gekocht, en nog een tweede laten maken, zodat ik er een beetje netjes uit kan zien op de scholen. Al maken ze er geen probleem van als ik een t-shirt en een spijkerbroek aan heb, de principal van de boarding school wist subtiel over te brengen dat het wel gewaardeerd wordt als je een shirt en pantalon aan hebt.

De Nepalezen zelf zijn momenteel vooral druk bezig met de verkiezingsuitslag. Zo druk zelfs, dat het Nepalees nieuwjaar (nog een gelukkig 2065 iedereen!) redelijk geruisloos voorbij is gegaan. Iedereen zat gekluisterd aan televisie of radio om het laatste nieuws over de uitslagen te horen. De verkiezingen lijken zeer ruim gewonnen te gaan worden door de Maoisten. Het lijkt er zelfs op dat ze de absolute meerderheid in het parlement gaan halen. Volgens de EU-waarnemers zijn de verkiezingen overal redelijk goed en eerlijk verlopen, al zijn er in de Terai bij rellen wel een paar doden gevallen. Hoe deze uitslag uit gaat pakken zullen we de komende tijd zien, maar een partij die een absolute meerderheid heeft belooft weinig goeds. Zover ik begrijp zal de situatie voor buitenlanders weinig veranderen, aangezien alle partijen wel doorhebben dat het toerisme voor Nepal erg belangrijk is.

Hiermee is voorlopig een einde gekomen aan mijn vakantie, vanaf woensdag zal er gewerkt moeten worden. Inmiddels heb ik uit Nederland al de nodige materialen mogen ontvangen, dus daar zal het niet aan liggen. Over anderhalve week ben ik weer in Kathmandu met de eerste, hopelijk vooral positieve, werkervaringen.

Reacties

Rob op 14/04/2008 om 15:39

Ik hoop, dat de nieuwste generatie Maoisten, wat meer genuanceerde denkbeelden heeft dan de klassieke. Hoe kwam je trouwens aan die NL vlag? Of verkopen ze die gewoon in ABC?

Vincent op 14/04/2008 om 16:52

Dat heet voorbereiding, die had ik al in Kathmandu gekocht.

Hennie op 15/04/2008 om 00:32

Hoi Vincent. Gelukkig weer nieuwe verhalen, ik begon het te missen. Maar ik heb mijn hart weer op kunnen halen. Leuke avonturen, en prachtige foto's allemaal. Veel plezier met lesgeven en je nieuwe leerlingen. Ik wacht weer op het volgende verhaal. De tijd gaat wel snel daar, 2065, dan ben ik al 115 :-))) (23 April ga ik naar Robert voor 2 weken.)

Marga Oord op 15/04/2008 om 22:42

Ja, nu begint weer een beetje het geregelde leven. Maar dan ging je toch voor, Ik hoop dat de spullen die ik je heb gestuurd goed gebruikt gaan worden. die kleding is ook wel tof toch? Maak er een foto va n, zodat wij een idee hebben hoe het eruit ziet.Als hippe vogel? groetjes Marga

Reageren op dit bericht is helaas niet (meer) mogelijk