The Vindhu Times

Kathmandu, 23/03/2008 Kaart

Het echte werk gaat hier bijna beginnen. Morgen hebben Klaas en ik, inmiddels beter bekend als het olijke duo De Kliko's, een overdracht met onze voorgangers en dinsdag gaan we dan met al onze spullen richting Barabhise om intrek te nemen in het guesthouse, ons 'home away from home' voor de komende drie maanden. Hylke en Kimberley, de huidige vrijwilligers aldaar zullen ons dan alles laten zien en op donderdag gaan zij terug naar Kathmandu en begint het avontuur echt. Wanneer het daadwerkelijke werk begint is nog even onduidelijk, aangezien de kinderen hier tot medio april vakantie hebben. Hopelijk heb ik daardoor nog tijd om voor het werk begint een trekking te maken, het Annapurna Circuit roept.

Voor het maken van een trekking is het nu de ideale tijd gezien het weer. Daarnaast ben ik nu ook wel benieuwd naar de echte bergen. In Barabhise en Chitwan hebben we al wel wat gezien, maar de echte 5000-plussers zijn vooralsnog achterwege gebleven.

Gelukkig waren er in Chitwan een hoop andere dingen om van te genieten. Eerst een wandeling maken met een gids die ons de ins and outs van de lokale vegetatie vertelde, zoals daar is het wondergras, dat wij nog wel uit Amsterdam kennen en de linzen en rijst, samen welbekend van de lokale lekkernij daal bath. De volgende dag gingen we het park in. Eerst in een uitgeholde boomstam (geen C4, maar een echte uitgeholde boomstam) over de rivier en daarna richting olifantenboerderij, waar we kleine olifanten koekjes konden voeren. Later op de dag mochten we met grote olifanten spelen in de olifantenwasserij. Dit was voorlopig de laatste keer dat dit kon, want 's ochtends was er een berijder door zijn olifant gedood en dus vond de directie van het park het beter om even rustig met de olifanten te doen. Toch gaaf om nog even op zo'n enorm beest te hebben gezeten.

Het olifantenarrangement was helemaal compleet na de olifantensafari, waarbij we al zittend op een olifant door het park liepen en een paar neushoorns en ook nog een lippenbeer konden zien (of was het toch een hert?).

De derde en laatste dag in Chitwan National Park, het woordje Royal is op de meeste borden er al afgekrast, maakten we met de hele groep nog een jeepsafari, in twee jeeps. Net iets gaver dan een olifantensafari, vooral als je opeens oog in oog met een neushoorn staat die er tot drie keer over nadenkt de jeep aan te vallen maar hier uiteindelijk toch maar van af ziet. Hij stond echt op twintig meter van de jeep! Verder hebben we die dag hele bossen hertjes en pauwen gezien, maar de tijger bleef achterwege, voor onze jeep tenminste. De andere jeep heeft er wel een gezien. Dat wij nog een lippenbeer zagen en deze zelfs achterna zijn gegaan in de jungle was waar we op een verse hoop berenstront stuitten was dan net iets minder gaaf.

Nu dus weer terug in Kathmandu. Ik heb het inderdaad enorm naar mijn zin hier. Nepal is toch net wat relaxter allemaal dan India en verder net zo mooi, zo niet mooier. Ik heb ook enorm zin om te gaan beginnen met werken. De groep is ook erg leuk en als het goed is hebben Klaas en ik allebei een fiets tot onze beschikking in Barabhise. Die bustripjes van vier uur terug naar Kathmandu neem ik dan maar voor lief.

Reacties

Alexandra op 23/03/2008 om 20:41

Hey vincent, vet om al je verhalen te lezen en foto's te zien! Hoop voor je dat de trekking lukt. X alex En oh ja: free tibet!

Rob op 23/03/2008 om 21:10

Blij dat je het zo naar je zin hebt. Pak gerust een leuke 5000 er. Hier in Europa hebben we ze niet. Doe je een beetje voorzichtig met die tere olifantjes? Groet!!

Lotty en Eddy op 23/03/2008 om 21:30

lieber Vincent wir haben mit viel Interesse deine Erlebnisse gelesen. wir wuenschen Dir viel Glueck fuer diekommenden Monate undviel Erfolg mit denKindern alles Liebe und viele GruesseOpa und Oma

Mylou O. op 23/03/2008 om 21:32

Olifanten koekjes voeren, dit klinkt veel te schattig.

Marga Oord op 24/03/2008 om 21:39

Hoi Vincent, Wat een avonturen daar in de bergen. Ik heb intussen wat materiaal losgepeuterd en dat komt eerdaags je kant op. Ik hoop dat je de "echte bergentocht"snel zal kunnen maken, want dat moet echt fantastisch zijn. Inmiddels in Pasen weer voorbij en gaan wij weer over tot de orde van de dag en is Mylou morgen jarig en gaan papa en ik lekker uit eten bij Klokspijs (je weet wel waar) Groetjes van je moeder

Marga Oord op 24/03/2008 om 21:42

O.ja, doe de groeten aan Klaas (lijkt me een prima type voor jou groetjes Marga

fia op 25/03/2008 om 13:16

hoi,wat heerlijk elke dag een nieuw avontuur en dat met alles wat nog gaat komen. eindeloos leuk en spannend.geniet ervan!!! groetjes fia

Tokyo Robaato op 26/03/2008 om 13:57

Hey Putri Succes met het begin van je werk! Het gehoer en gesnoer is over, nu begint the serious part, maar waarschijnlijk net zo leuk. Ik was trouwens laatst bij de Indier en toen wilde ik een mango lassi en toen versprak ik me per ongeluk en zei 'lango massi'. Op zichzelf niet zo heel hilarisch maar de nepalese serveerster lag een halfuur over de grond te rollen van het lachen, 'that is bery bery bad word in my language HAHAHA'. Moraal van het verhaal: voorzichtig met mango lassi en laat me even weten wat het betekent...:) Groeten Robert

Reageren op dit bericht is helaas niet (meer) mogelijk